Медеа | Р. Казахстан

Печати PDF
19.X. | 20:00 |
МЕДЕА
КАЗАЧКИ ТЕАТАР НА ПРОВИНЦИЈАТА АТИРАУ, Р. КАЗАХСТАН

Автор:
Хајнер Милер
Режисер:
Куандик Касимов

Играат:
Гулнур Каирлиева
Бакитжан Утегалиев
Бекет Зинулин
Асланбек Жанбалаев
Гулбаршин Аиткалиева
Кабдула Куикенов
Нуршат Аралбајева
Гулдана Кушербајева
Муеруерт Танашева
Мереке Конисова
Гаукар Кабиева
Аинагул Муктарова
Амиржан Нурланулу
Дастан Пишанов
Нурбек Сезкан
Мирзабек Макулов

Медеа живее се своите две
ќерки и дадилката во предградие
на Коринт. Таа е ставена пред
свршен чин: нејзиниот син Јасон,
кому му ја оставила куќата во
Колкис и кому му помогна да го
украде Златното руно, одлучил
да се ожени со ќерката на кралот
Креон. Таа ја игнорира наредбата
да го напушти Коринт и со та
си донесува смртна пресуда.
Бесна, таа го убива кралот Креон
и неговата ќерка со помош
на магија, потоа си ги убива
сопствените деца и на крајот и
Јасон. Нејзиниот последен акт е
одмазда, извршена од преголема
љубов, која таа ја отфрла. Со
убиството на сопствените деца,
таа ска а да ја истакне болката
која и ја нанел Јасон.

medea2

medea3

medea4

medea6

Новости новости

Error: Any articles to show

sponzori2017